Ce este succesul?

Ce este succesul? Cum pot să am succes? Cum pot să devin o persoană de succes? Care este visul meu? Cum pot să îmi realizez visul?

Sunt absolut convins că mulţi dintre noi am petrecut mult timp (şi în continuare o facem) punându-ne aceste întrebări şi căutând răspunsuri. Fiecare dintre noi avem un potenţial maxim spre care ar trebui să tindem, şi simplul fapt că ţi-ai pus aceste întrebări arată frământarea şi preocuparea ta pentru succes, pentru împlinire, pentru dezvoltare personală sau, mai bine zis, pentru succesul tău, pentru împlinirea ta, pentru dezvoltarea ta personală.

Aşadar, ce este succesul? În primul rând, trebuie menţionată oSucces greşeală pe care o facem adesea în definirea şi înţelegerea succesului. De multe ori avem impresia că succesul este o destinaţie, ceva spre care ne îndreptăm, şi toate acţiunile noastre le facem cu un singur scop: să ajungem acolo!

Primul lucru important de ştiut e că succesul nu este o destinaţie, ci o călătorie. Gândeşte-te la succes ca la un proces. Nu devenim succes în momentul în care suntem recunoscuţi sau apreciaţi de către cei din jur, în acel moment noi suntem deja un succes sau în succes, adică noi suntem deja succes în fiecare zi, când luăm decizii, facem lucuri intenţionate sau nu pentru a fi oameni de succes.

Dezvoltare personalaSuccesul este o chestiune zilnică, nu una de destinaţie. Când am înţeles personal acest aspect, s-a întâmplat un lucru extraordinar: am învăţat să iubesc şi să valorific momentul <ASTĂZI> şi să nu mai fac greşeala de a valorifica exagerat destinaţia <MÂINE>. Nu mai vorbesc în termeni precum „când ajung acolo”, „dacă ajung acolo”, ci devin tot mai conştient că secretul succesului meu ţine de agenda mea zilnică, de deciziile pe care le iau zilnic, de acţiunile pe care le fac zi de zi.

Făcând acest lucru, s-a mai întâmplat ceva fantastic, şi anume, am început să devin fascinat de călătoria mea în succes şi sunt convins că, în final, mă voi putea bucura şi de destinaţia succesului meu. Călătoria este o experienţă încântătoare. În loc de încheiere, fară să te cunosc personal, pot spune despre tine că, dacă iei decizii în fiecare zi, dacă faci acţiuni zilnic, pentru a deveni o persoană de succes, dacă faci lucruri intenţionate pentru a te dezvolta şi a creşte, ştii ceva: EȘTI DEJA UN SUCCES! FELICITĂRI!!!

Dezvoltare personala

_____

Sursa imagini: aici, aici, aici, aici

Mihai Tandea
Mihai Tandea
(Speaker, Trainer & Coach - Impuls Training) str. Paris, nr. 1, Cluj Napoca Tel: +40745517514 Fax: +40264430026 mihai.tandea@impulstraining.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *